Subscribe Us

header ads

Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα
ΥΛΙΚΑ 160 - 200 γρ. παστουρμάς 200 γρ. κασέρι τριμμένο 2 μέτριες ντομάτες 2 φύλλα σφολιάτας λίγο λάδι για άλειμμα 1 κρόκο αυγού για άλειμμα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για συνοδευτική σάλτσα 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα ξύσμα από 1 λεμόνι 
Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια Κόβουμε στα δύο τις ντομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια 0,5Χ0,5 εκ Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον παστουρμά και το τυρί σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά την δική μας γεύση. Ανάλογα τον κατασκευαστή ο παστουρμάς μπορεί να είναι πιο δυνατός ή πιο απαλός. Οπότε προσαρμόζουμε την ποσότητα του παστουρμά ανάλογα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε στον πάτο το ένα φύλλο. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα Πάνω από αυτό βάζουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας και αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει καλό χρώμα. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας. Καθώς ψήνεται η πίτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βασιλικό και το ξύσμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με την πίτα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια