Subscribe Us

header ads

Κεφτεδακια Καππαδοκιας

Κεφτεδακια Καππαδοκιας
    1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
    1 φέτα, παχειά,ψωμί (ψύχα καλύτερα απο μπαγιάτικο ψωμί,περίπου δύο χούφτες)
    2 αυγά
    1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
    1 κουτάλι σούπας κοφτό αλάτι
    1/2 κουτάλι σούπας κοφτό μαύροπίπερο
    1 κουτάλι σούπας κοφτό ρίγανη
    δυο-τρεις σταγόνες ξύδι
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνετε.
Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες είναι:
1) Ζύμωμα περίπου για 10 λεπτά αλλά όχι όπως το ζύμωμα ζύμης αλλά όπως βάζετε τα δάχτυλά σας στην άμμο! συνεχόμενο τέτοιο ζύμωμα.
2) Όταν πλάθετε τα κεφτεδάκια θέλει και εκεί έναν χρόνο πλασίματος (μετρήστε μέχρι τα 15 καθώς πλάθετε το κεφτεδάκι ανάμεσα στα δάκτυλά σας
3) Βάλτε τα στο ψυγείο πρίν τα τηγανίσετε για να δέσουν τα υλικά
4) Καλό επίσης είναι να μην είναι πολύ μεγάλα τα κεφτεδάκια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια