Subscribe Us

header ads

Τανομένος σορβάς

Τανομένος σορβάς
1 ποτήρι κορκότο 1 ½ λίτρο νερό 500γρ. παραδοσιακό γιαούρτι αγελάδος 1 κ.σ. κοφτή αλάτι ½ φλιτζ. βούτυρο φρέσκο 1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ή 1κ.γ. αποξηραμένος
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κορκότο. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το κορκότο, ανακατεύουμε δυνατά και γρήγορα για να μην κόψει (όπως κάνουμε αυγολέμονο). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει την θερμοκρασία του κορκότο.
Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σε κατσαρόλακι ή τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τον δυόσμο.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια