Subscribe Us

header ads

Και όμως μπορούμε να φτιάξουμε ζαχαρούχο γάλα αντί να αγοράζουμε.

 


Πώς φτιάχνεται το ζαχαρούχο γάλα;

Χρειαζόμαστε φρέσκο ​​γάλα και ζάχαρη. Για κάθε φλιτζάνι φρέσκο ​​γάλα, χρειαζόμαστε 1/4 φλιτζάνι. Λευκή κοκκοποιημένη ζάχαρη, αρκεί να υπολογίζουμε την ποσότητα σύμφωνα με τη δική μας ζήτηση.

Βάζουμε σε κατσαρόλα, μικρή με αντικολλητική βάση, το φρέσκο γάλα με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
 Αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πυκνώνει. Το χρώμα που λαμβάνεται από τη ζάχαρη καραμέλα θα είναι ανοιχτό κίτρινο και η υφή του θα είναι παρόμοια με το γλυκό συμπυκνωμένο γάλα.
Αφού φτάσετε στην επιθυμητή πυκνότητα, ψύξτε το σε θερμοκρασία δωματίου. Θυμηθείτε, όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο μεγαλύτερη είναι η υφή.

Τοποθετήστε το σε ένα σφραγισμένο καθαρό γυάλινο δοχείο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια