Subscribe Us

header ads

Όλα τα μυστικά για να φτιάξετε ομελέτα φούρνου σαν πίτσα!

 


Με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα

Υλικά

  • 250γρ. μανιτάρια, σε φέτες

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

olive-oil-968657_1280


  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης, σε ροδέλες

  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο, σε ροδέλες

  • 1 ματσάκι μαϊντανό

  • 6 φέτες ζαμπόν ψητό, σε καρεδάκια

  • 150γρ. φέτα

  • 8 αβγά

  • αλάτι, πιπέρι

vegetables-573958_1280


Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Στο μεταξύ ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να στεγνώσουν τα μανιτάρια. Προσθέτετε τις πιπεριές και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά κι ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό. Στρώνετε ένα ταψάκι του φούρνου διαμέτρου 26-28εκ. με ένα κομμάτι λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τηγανιού. Σκορπάτε ομοιόμορφα τα κομμάτια του ζαμπόν και της φέτας.

casserole-dish-2776735_1280


Χτυπάτε τα αβγά με λίγο νερό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού με το μίγμα του αβγού. Μοιράζετε ομοιόμορφα τη φέτα και τα καρεδάκια του ζαμπόν και κουνάτε ελαφρά το ταψί.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ομελέτα.

Την ξεφουρνίζετε και τη μεταφέρετε μαζί με το χαρτί σε πιατέλα. Τραβάτε το χαρτί αν θέλετε, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια