Subscribe Us

header ads

Αραβικές πίτες για τους νέους φοιτητές και όχι μόνον...



Μια ανάρτηση αφιερωμένη στα κορίτσια και τα αγόρια που θα μείνουν για πρώτη φορά μακριά από τα σπίτια τους και την κουζίνα της μαμάς. Αφιερωμένο στους νέους φοιτητές αλλά και φοιτήτριες τούτο το πιάτο που γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία, με λίγα, συνηθισμένα και οικονομικά υλικά χωρίς περισπούδαστη συνταγή αλλά με περισσή νοστιμιά. Ένα πιάτο που θα τους χορτάσει αλλά και θα τους κάνει να καλέσουν τους φίλους τους στο νέο τους σπιτικό για να γνωριστούν καλύτερα γύρω από ένα τραπέζι... ακριβώς όπως συνήθιζαν και στο πατρικό τους και να πουν τα μαγειρικά τους νέα που ισοδυναμούν με την νέα τους ζωή στην, ήδη, περήφανη μαμά τους! :)
Αλλά και για όλους εμάς τους υπόλοιπους που, τόσες και τόσες φορές, έχουμε ετοιμάσει κάτι από την προηγούμενη μέρα (ειδικά αν είναι Σαββατοκύριακο) για να φάμε το επόμενο μεσημέρι γρήγορα, μόλις επιστρέψουμε κουρασμένοι από τη δουλειά και την αμείλικτη καθημερινότητα!
Στον ρυθμό της σύγχρονης εποχής το έχουμε κάνει άπειρες φορές... έτσι δεν είναι; Τί πιο βολικό από το να έχεις ένα έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο πιάτο για μεσημεριανό; 
Το πιάτο που σας προτείνω σήμερα έχει λίγες  θερμίδες και είναι από τα σχεδόν έτοιμα, αυτά που τα ετοιμάζεις αποβραδίς και τελειώνεις το ψήσιμο την επόμενη μέρα, λίγο πριν το απολαύσεις. Πάμε να δούμε τί θα κάνουμε;
ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
  • 4 αραβικές πίτες 
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (light)
  • 6 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας σε καρεδάκια (light)
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά
  • 1 φλ.τσ. γάλα
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνον το πράσινο μέρος)
  • 10 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Απλώνουμε τις αραβικές πίτες και τις γεμίζουμε με μοτσαρέλα, ζαμπόν, κόκκινη και πράσινη πιπεριά.
  • Διπλώνουμε τις πλαϊνές πλευρές της κάθε πίτας για να μην "ξεφύγει" η γέμιση και την τυλίγουμε όπως συνήθως (ή όπως μια κρέπα).
  • Τοποθετούμε τις πίτες σε ταψάκι.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι με τις πίτες και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και τα κρεμμυδάκια.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Καλύπτουμε το ταψάκι με διαφανή μεμβράνη.
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή για μια νύχτα, έως ότου οι πίτες απορροφήσουν όλο ή το περισσότερο μείγμα αυγού-γάλακτος.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε στον αέρα, για 20-30 λεπτά (το πολύ) ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι πίτες μας και να ψηθεί το υγρό μείγμα που απέμεινε στο ταψάκι.
  • Απολαμβάνουμε τις πίτες ζεστές ή χλιαρές (ποτέ κρύες γιατί χάνουν τη νοστιμιά και την αφρατάδα τους) με συνοδευτικό μια ωραία σαλάτα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια