Subscribe Us

header ads

Πάστα ταψιού βανίλια-σοκολάτα

 


Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  1. 6 αυγά
  2. 6 κ.σ. ζάχαρη
  3. 6 κ.σ. αλεύρι
  4. 4 κ.σ. κακάο
  5. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 βανιλίνη
  7. 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  1. 2 κούπες ζάχαρη
  2. 2 κούπες νερό
  3. 1 βανιλίνη
  4. 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Για την κρέμα

  1. 500 γρ. morfat
  2. 1 βανιλίνη
  3. 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

Για το γλάσο

  1. 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας 52%
  2. 150 γρ. γάλα εβαπορέ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5′ λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο 6 κ.σ. αλεύρι, 4 κ.σ. κακάο κοσκινισμένα, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 βανιλίνη, 4 κ.σ. ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Απλώνουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 30′ λεπτά.
  4. Για το σιρόπι, βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε το παντεσπάνι μας με το σιρόπι*και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε το morfat, τη βανιλίνη και χτυπάμε με το μίξερ.
  7. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει η κρέμα μας.
  8. Απλώνουμε και στρώνουμε την κρέμα μας με τη σπάτουλα στο παντεσπάνι.
  9. Σε μια κανάτα βάζουμε την κουβερτούρα μας, το καυτό γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο μας.
  10. Απλώνουμε και στρώνουμε το γλάσο μας στο γλυκό, κόβουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. *Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι, στο καυτό παντεσπάνι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια