Subscribe Us

header ads

Τα πιο εύκολα και γρήγορα μπαμπαδάκια


ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γοχ
100 γρ. βούτυρο ή ηλιέλαιο
250 ML γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμοκρασία. δωματίου.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Για την επιφάνεια
200ml κρέμα γάλακτος
2-4 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1-2 βανίλιες

Φιστίκι τριμμένο

 Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την σαντιγί την οποία βάζουμε στο ψυγείο.

Ζύμη μπαμπά
Σε ένα βαθύ μπολ, λιώνουμε την μαγιά με το γάλα την ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά, το βούτυρο, το αλάτι, τη βανίλια το ξύσμα και το αλεύρι. Θα δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός τον οποίο μοιράζουμε στα φορμάκια και αφήνουμε τα μπαμπαδάκια να ξεκουραστούν για 15-20 λεπτά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 c σε 20-25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο να ροδίσουν. Μόλις βγουν από το φούρνο

τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και τα σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστά ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το ζεστό σιρόπι. Πρέπει να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.

Τα βάζουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν και κατόπιν με ένα κορνέ τα γεμίζουμε με σαντιγί. Περνάμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με ρούμι η κονιάκ και γαρνίρουμε με σαντιγί .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια