Subscribe Us

header ads

Ένας υπέροχος σπιτικός μπακλαβάς

 


ΥΛΙΚΑ

3 πακέτο φύλλο Βηρυτού
Μισό κιλό καρύδια
400 γρ βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμα
1 κουτ του γλυκού κανέλα
Μισό κουτ γαρύφαλλο
3 κουτ σουπ ζάχαρη

Σιρόπι
6 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
Ένα μικρό βαζάκι γλυκόζη
βανίλιες φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο το κάθε φύλλο

Σε κάθε 5 φύλλα προσθέτουμε καρύδια και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα

Κόβουμε και βουτυρώνουμε

Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου μία ώρα μπορεί και περισσότερο

Το σιρόπι τα βράζουμε για 10 λεπτά
Να είναι κρύο όταν βγει ο μπακλαβάς ζεστός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια