Subscribe Us

header ads

Σοκολατένιο μους σουφλέ που ξεχειλίζει η σοκολάτα σε κάθε μπουκιά

 


Υλικά 100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα 1 κ.σ. (20 γρ.) βούτυρο 2 κ.σ. (40 γρ.) ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 2 αυγά Εκτέλεση Για το εύκολο σουφλέ σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε. Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη […]

Υλικά

100 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
1 κ.σ. (20 γρ.) βούτυρο
2 κ.σ. (40 γρ.) ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

2 αυγά

Εκτέλεση

Για το εύκολο σουφλέ σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε.

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Διαλύουμε τους κρόκους στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και την διαλύουμε στη σοκολάτα. Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα

Ψήνουμε για 7’ στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια