Red velvet pancakes με παντζάρι που ξεχωρίζουν όχι μόνο για τη γεύση τους, αλλά και για το κατακόκκινο χρώμα τους. Ετοιμάστε αυτά τα εναλλακτικά pancakes στο κυριακάτικο πρωινό και θα μείνουν αξέχαστε σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Διαδικασία
Βράζουμε τα παντζάρια για 6' και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε μαζί με το γάλα σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αβγό και το λάδι και τα ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη ή ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα ξηρά υλικά (αλεύρι, baking powder, αλάτι, ζάχαρη) σε ένα άλλο μπολ και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε μέσα το μίγμα με το παντζάρι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε μιάμιση κουτ. σούπας από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι. Μόλις το pancake αρχίζει να φουσκώνει, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!
0 Σχόλια