Subscribe Us

header ads

Φιλέτο Κοτόπουλου με Κρούστα Παρμεζάνας

 


Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

2 αυγά

λίγο αλεύρι για το πανάρισμα

200 γρ. γαλέτα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη συνοδευτική σαλάτα

2 ντομάτες

2 μπάλες μοτσαρέλα

αλάτι

1 κ.γλ. ξερό βασιλικό

1 ματσάκι ρόκα

ελαιόλαδο

βαλσαμικό ξίδι

Εκτέλεση

Ανοίξτε κάθε φιλέτο κοτόπουλου σε μια μεγάλη φέτα.

Αλατοπιπερώστε τα και αλευρώστε τα.

Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την παρμεζάνα.

Περάστε τα φιλέτα του κοτόπουλου από τα αυγά και μετά καλύψτε τα με τη γαλέτα.

Τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα.

Για τη συνοδευτική σαλάτα, ψιλοκόψτε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα, αλατίστε, ρίξτε τον βασιλικό, ανακατέψτε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι και σερβίρετε με τη ρόκα και τα τηγανητά φιλέτα κοτόπουλου.

Tip

Αφήστε τα παναρισμένα φιλέτα για λίγη ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα τηγανίσετε, για πιο τραγανή κρούστα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια